Axe Investments

48%

(€ 1.000, IFRS) 2017 2016
Omzet 697 718
EBITDA 183 159
Nettoresultaat (deel groep) 1.887 14.898(1)
Eigen vermogen (deel groep) 15.031 13.144
Netto financiële positie 3.733 2.237

De cijfers van Agidens worden niet geconsolideerd op het niveau van Axe Investments.

(1) Inclusief dividenduitkering door Agidens. In de geconsolideerde rekeningen van AvH wordt dit dividend geëlimineerd, aangezien Agidens integraal wordt geconsolideerd.

Kerncijfers

Management

Xylos

Foto’s

Axe Investments

Beneficial interest 48%
AvH Contact: Marc De Pauw
www.axe-investments.com

De investeringsmaatschappij Axe Investments is een joint venture van Anacom (gecontroleerd door Christian Leysen) en Ackermans & van Haaren.

Informatie uit het jaarverslag 2017

Axe Investments heeft als investeringsmaatschappij participaties in het IT-bedrijf Xylos en in Agidens. Daarnaast bezit Axe Investments een deel van het Ahlers-gebouw aan de Noorderlaan in Antwerpen. In de loop van 2017 werd de participatie in het energiebedrijf REstore verkocht.

Xylos is in het Belgisch IT-landschap een toonaangevend bedrijf dat focust op de digitale transformatie van haar klanten. Het biedt hiervoor oplossingen rond change management, de digitale werkplek, de Intelligent Cloud, mobile apps en samenwerkingsplatformen. Tot de Xylos-groep behoren de merken INIA (Unified Communications), Neo (digitaal leren) en IntoApps (Mobile Apps). In 2017 werd Xylos ook aandeelhouder van het Internet of Things bedrijf BAGAAR. De Xylos-groep telt 250 medewerkers en heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen en Herentals.

Axe Investments participeerde sinds 2012 in REstore, een Europees energie- technologiebedrijf gespecialiseerd in geautomatiseerde vraagsturing voor elektriciteit. In november 2017 werd REstore overgenomen door het Britse energiebedrijf Centrica. Bij deze transactie verkocht ook Axe Investments haar participatie, waarbij een meerwaarde van 1,4 miljoen euro werd gerealiseerd.

De bezetting van het vastgoed van Axe Investments was goed.

De meerwaarde op de REstore-participatie bepaalde, samen met de resultaten van de participaties en de huurinkomsten van het Ahlers-gebouw, het jaarresultaat van Axe Investments.

Open