Raad van bestuur

Luc Bertrand

Voorzitter, niet-uitvoerende bestuurder

Info

Persoonlijke assistent

  • Patricia Bielen
  • E-mail
  • +32 (0)3 897 92 42

Korte biografie

Luc Bertrand, Voorzitter, niet-uitvoerende bestuurder

Luc Bertrand (°1951, Belg) is voorzitter van de raad van bestuur. Hij studeerde in 1974 af als handelsingenieur (KU Leuven). Luc Bertrand startte zijn loopbaan als Vice-President en Regional Sales Manager, Northern Europe (Bankers Trust). Sinds 1986 is hij actief bij Ackermans & van Haaren. Voorzitter van de raad van bestuur van DEME, CFE en Sipef; Bestuurder Delen Private Bank, Bank J.Van Breda & Co en Atenor Group; Bestuursmandaat bij ING Belgium. Voorzitter van Instituut de Duve en Middelheim Promotors. Lid van een aantal andere raden van bestuur van verenigingen zonder winstoogmerk en publieke instellingen zoals KU Leuven, Voka, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Museum Mayer van den Bergh en Europalia. Luc Bertrand werd in 1985 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren en hij was voorzitter van het executief comité van Ackermans & van Haaren van 1990 tot 2016.

 

Alexia Bertrand

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Alexia Bertrand, Niet-uitvoerende bestuurder

Alexia Bertrand (°1979, Belgische) behaalde het diploma van licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain (2002) en een Master of Laws aan de Harvard Law School (2005). Zij werkt sinds 2012 als adviseur op het kabinet van de Vice-Premier en Minister van Buitenlandse Zaken en werd op 1 oktober benoemd tot kabinetchef algemeen beleid. Ze geeft periodiek opleidingen in onderhandelingstechnieken. Van 2002 tot 2012 was ze actief als advocate, gespecialiseerd in financieel- en vennootschapsrecht (bij Clifford Chance en vervolgens Linklaters). Ze was tijdens een deel van die periode assistente aan de rechtsfaculteit van de Université Catholique de Louvain en wetenschappelijk medewerkster aan de Katholieke Universiteit Leuven. Alexia Bertrand werd in 2013 tot bestuurder van Ackermans & van Haaren benoemd.

 

 

Marion Debruyne

Onafhankelijk niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Marion Debruyne, Onafhankelijk niet-uitvoerende bestuurder

Professor Marion Debruyne (°1972, Belgische) heeft een opleiding genoten als burgerlijk ingenieur (1995) en doctoreerde aan de faculteit toegepaste economische wetenschappen (2002), beide aan de Universiteit Gent. Ze heeft gedoceerd aan Wharton School, Kellogg Graduate School of Management en Goizueta Business School, alle in de VSA. Marion Debruyne is momenteel decaan van de Vlerick Business School. Tot haar expertisedomeinen behoren innovatiemanagement, marketing & sales en strategie.

 

Jacques Delen

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Jacques Delen, Niet-uitvoerende bestuurder

Jacques Delen (°1949, Belg) behaalde in 1976 het diploma van wisselagent. Jacques Delen is voorzitter van de raad van bestuur van Delen Private Bank sinds 1 juli 2014. Hij is tevens bestuurder van de beursgenoteerde plantagegroep Sipef en van Bank J.Van Breda & C°. Jacques Delen werd in 1992 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren en was voorzitter van de raad van bestuur van 2011 tot 2016.

 

Pierre Macharis

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Pierre Macharis, Niet-uitvoerende bestuurder

Pierre Macharis (°1962, Belg) studeerde af als licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen (1986) en behaalde tevens het diploma van industrieel ingenieur in automatisering (1983). Hij is thans CEO en voorzitter van het directiecomité van VPK Packaging Group, een verticaal geïntegreerde verpakkingsgroep met hoofdzetel in België. Pierre Macharis is tevens voorzitter van Cobelpa, de Belgische vereniging van papier- en pulpproducerende bedrijven, en is bestuurder bij CEPI, de Europese vereniging van papier- en pulpproducerende bedrijven. Lid van raad van bestuur en van het directiecomité bij het VBO. Pierre Macharis werd in 2004 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren en is sinds 2011 voorzitter van het remuneratiecomité.

 

Julien Pestiaux

Onafhankelijk, niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Julien Pestiaux, Onafhankelijk, niet-uitvoerende bestuurder

Julien Pestiaux (°1979, Belg)studeerde in 2003 af als burgerlijk ingenieur electromechanica (specialisatie energie) aan de Université Catholique de Louvain (2003) en behaalde eveneens een Master in engineering management aan de Cornell University (Verenigde Staten). Julien Pestiaux is gespecialiseerd in energie- en klimaatthema’s en is partner bij Climact, een bureau dat advies verleent rond deze thema’s. Hij finaliseerde in 2013 een strategisch plan inzake duurzame energie in België in opdracht van de federale overheid, in samenwerking met het “Department for Energy and Climate Change” in het VK. Hij was voordien 5 jaar actief als consultant en projectleider bij McKinsey & C°. Julien Pestiaux werd in 2011 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren en is lid van het auditcomité.

 

 

Thierry van Baren

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Thierry van Baren, Niet-uitvoerende bestuurder

Thierry van Baren (°1967, Fransman/ Nederlander) is licentiaat en geaggregeerde in de filosofie en behaalde een MBA aan de Solvay Business School. Hij is thans zelfstandig consultant. Thierry van Baren werd in 2006 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren. Hij is lid van het remuneratiecomité.

 

Victoria Vandeputte

Onafhankelijke, niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Victoria Vandeputte, Onafhankelijke, niet-uitvoerende bestuurder

Victoria Vandeputte (°1971, Belgische) is burgerlijk ingenieur electromechanica van opleiding (KU Leuven, 1995) en behaalde een Master in Risk Management aande Ecole Supérieure de Commerce de Bordeaux (1996). Zij is momenteel lid van het executief comité en Chief Innovation & Marketing Officer van Diversi Foods (Oetker Gruppe). Victoria Vandeputte heeft meer dan 20 jaar binnen- en buitenlandse ervaring in de chemische en de voedingsindustrie en heeft een bijzondere expertise op het vlak van marketing en innovatie.

Frederic van Haaren

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Frederic van Haaren, Niet-uitvoerende bestuurder

Frederic van Haaren 1960, Belg) is zelfstandig ondernemer en Schepen van de Gemeente Kapellen. Hij is tevens actief als bestuurder van verschillende vennootschappen en verenigingen: bestuursmandaat bij water-link en de Koepel van Vlaamse Bosgroepen, voorzitter van Consultatiebureau voor het Jonge Kind (Kapellen), van Basisschool Zonnekind (Kalmthout) en van Bosgroepen Antwerpen Noord en lid van de politieraad van de politiezone Noord. Frederic van Haaren werd in 1993 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren.

 

Pierre Willaert

Niet-uitvoerende bestuurder

Korte biografie

Pierre Willaert, Niet-uitvoerende bestuurder

Pierre Willaert (°1959, Belg) is licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen en behaalde het diploma van de Belgische Vereniging van Financiële Analisten (ABAF-BVFA), waarvan hij nog steeds lid is. Hij was lange tijd actief als financieel analist bij Bank Puilaetco en volgde aldus de voornaamste sectoren vertegenwoordigd op de Belgische beurs. Later werd hij er verantwoordelijk voor het departement institutioneel beheer. Pierre Willaert was beherend vennoot en lid van het auditcomité van Bank Puilaetco tot in 2004. Hij is ook bestuurder bij Tein Technology, een Brussels ICT-bedrijf, dat onder meer gespecialiseerd is in videobewaking. Pierre Willaert werd in 1998 benoemd tot bestuurder van Ackermans & van Haaren en is sinds 2004 voorzitter van het auditcomité.

 

 

 

Bijzondere comités

Auditcomité Pierre Willaert
Julien Pestiaux
Marion Debruyne
Voorzitter
Remuneratiecomité Pierre Macharis
Julien Pestiaux
Thierry van Baren
Voorzitter
 Benoemingscomité  Alle leden van de raad van bestuur     

De raad van bestuur is van oordeel dat dit verantwoord is gelet op het feit dat zijn relatief beperkte samenstelling (10 leden) een efficiënte beraadslaging en besluitvorming niet in de weg staat en dat de raad van bestuur als geheel beter in staat is de omvang, samenstelling en opvolgingsplanning van o.m. de raad van bestuur te evalueren.

 

 Bijzondere verslagen

  •  Bijzonder verslag van de raad van bestuur van 23 augustus 2011, opgesteld krachtens art. 604 W. Venn. (toegestaan kapitaal)
  • Bijzonder verslag van de raad van bestuur van 10 oktober 2017, opgesteld krachtens art. 604 W. Venn.