Management

Turbo's Hoet Groep

Foto’s

Turbo's Hoet Groep

Beneficial interest 50%
AvH Contact: Tom Bamelis
www.th-group.eu

Turbo’s Hoet Groep (THG) met hoofdkwartier in Hooglede (Roeselare) is actief in de verkoop en de leasing van vrachtwagens. Daarnaast verdeelt en reviseert THG onderdelen en turbo’s voor vrachtwagens en personenwagens. De groep is aanwezig met eigen vestigingen in België, Frankrijk, Nederland, Rusland, Wit-Rusland, Bulgarije, Roemenië en Polen.

Informatie uit het jaarverslag 2016

TH Trucks (dealerships, verkoop en onderhoud van vrachtwagens, lichte commerciële voertuigen en trailers) heeft 34 vestigingen: in België (12), Frankrijk (7), Rusland (10), Bulgarije (4) en Wit-Rusland (1). Het is één van de belangrijkste DAF-dealers wereldwijd. Daarnaast is TH Trucks ook dealer van onder meer Iveco, Dongfeng, Nissan, Mitsubishi en Kögel. 350 mechaniekers staan elke dag ter beschikking voor de klanten.

TH Lease (verhuur op lange en korte termijn van vrachtwagens, lichte commerciële voertuigen en trailers) is in België de grootste onafhankelijke leasingmaatschappij voor commerciële voertuigen met een park van meer dan 3.600 eenheden. Ook in de andere landen wordt deze dienstverlening aangeboden.

TH Parts (België, Frankrijk, Nederland, Rusland, Bulgarije, Polen, Wit-Rusland) is een belangrijke speler voor onderdelen voor vrachtwagens, lichte commerciële voertuigen en trailers. Meer dan 200 specialisten begeleiden de klanten naar de juiste onderdelen. De uitgebreide voorraad garandeert een vlotte beschikbaarheid.

TH Turbos is wereldwijd één van de grootste distributeurs van turbo’s voor de ‘aftermarket’. De eigen vestigingen in 6 landen (België, Frankrijk, Nederland, Bulgarije, Polen, Roemenië) beschikken over een zeer uitgebreide voorraad met zowel nieuwe als gereviseerde turbo’s voor personenwagens, vrachtwagens en industriële toepassingen. Daarnaast zorgen de technische bijstand, herstellingen en garantievoorwaarden voor een onberispelijke klantenservice.

De inschrijvingen van zware vrachtwagens in de EU stegen in 2016 met 12,3%. TH Groep realiseerde in 2016 een omzet van 393 miljoen euro, een stijging met 12% ten opzichte van 2015. De EBITDA steeg met 21% tot 25,9 miljoen euro, en het nettoresultaat bedroeg 9,3 miljoen euro.

In 2016 werd in België de garage in Strépy (Henegouwen) gerenoveerd. In Bulgarije werd de bouw van een nieuwe garage in Sofia aangevat en in Frankrijk werd een servicepunt in Roncq verworven. In 2017 voorziet THG nieuwe servicepunten in Erembodegem (België), Duinkerken en St-Quentin en een nieuwbouwgarage in Le Havre (Frankrijk). Daarnaast bekijkt de groep actief potentiële uitbreidingsmogelijkheden.

Turbo Hoet -1-NL

Open

Persberichten