Presentatie

Management

Foto’s

Telemond Group

Beneficial interest 50%
AvH Contact: John-Eric Bertrand
www.telemond.be

Telemond Groep is voornamelijk een toeleverancier aan de kraan- en automobielsector, met productiesites in Polen. Haar kerncompetentie is de productie en het beheer van de toeleveringsketen van complexe staalconstructies, met een sterke specialisatie in hoogwaardig en slijtvast staal.

Informatie uit het jaarverslag 2016

De klanten van Telemond werden nog steeds geconfronteerd met een scherpe terugval in de hijssector en een vertraging in de bouwsector op verscheidene sleutelmarkten, waaronder China, Zuid-Amerika en Rusland. De overcapaciteit werd gecompenseerd door een vermindering van het personeelsbestand. De gevolgen van deze kostenverlagingen werden vanaf 2016 merkbaar. De groep boekte een nettowinst van 2,2 miljoen euro. De omzet daalde licht tot 69,0 miljoen euro, vanwege een aanhoudend moeilijke marktomgeving in de BRICS-landen en Zuid-Europa.

Ondanks de negatieve markttrends konden Teleskop en Montel hun marktaandeel verhogen bij de belangrijkste klanten in de hijssector. De groep ging ook nieuwe samenwerkingen aan in de spoorsector en in de bouw van hefplatformen.

Teleyard, de nieuwe entiteit in Stettin (Polen) mikt op de marine- en offshore-sector. De entiteit versterkt haar reputatie als een betrouwbare leverancier van complexe staalstructuren in zeer grote formaten en heeft haar klantenbasis beduidend uitgebreid.

Henschel Engineering Automotive heeft de productie van de nieuwe lijn laadbakken met neerklapbare zijschotten voor de VW Crafter-bestelwagen opgedreven.

Voor 2017 verwacht de groep een verdere verbetering van haar resultaat, dankzij de bijkomende ontwikkeling van haar activiteiten bij Teleyard en de grotere omzet van Henschel Engineering Automotive.

Telemond -1-NL

Open