Management

Foto’s

OncoDNA

Beneficial interest AvH: 15%
AvH Contact: John-Eric Bertrand
www.oncodna.com

Het in 2012 opgerichte en in België gebaseerde OncoDNA legt zich toe op gepersonaliseerde moleculaire analyses voor kankerpatiënten. Dankzij deze analyses kan men de patiënten nieuwe behandelopties voorstellen die beter aangepast zijn aan de kenmerken van hun tumor.

Informatie uit het jaarverslag 2016

Na vier jaar werkt OncoDNA al samen met meer dan 3.000 oncologen en een honderdtal instellingen in meer dan 50 landen. Eind 2016 telde het team van OncoDNA 35 medewerkers, en dit aantal blijft groeien.

Op 1 september 2016 werd Ackermans & van Haaren de grootste aandeelhouder (15%) van de vennootschap OncoDNA, na de afsluiting van een financieringsronde van in totaal 7,7 miljoen euro.

In 2016 heeft OncoDNA haar nieuwe oplossing OncoTRACE officieel gelanceerd. Deze eerste echt gepersonaliseerde test ter wereld gebruikt een gewoon bloedmonster om de evolutie van de kanker van de patiënt te volgen, zodat men de efficiëntie van de behandeling snel kan beoordelen.

OncoSHARE, het innovatieve platform voor communicatie, delen en netwerken, brengt vandaag de grootste online gemeenschap samen in het kankerdomein, met meer dan 10.000 gebruikers (oncologen, patiënten en mensen uit de omgeving van patiënten).

OncoDNA wil haar internationaal groeitempo versnellen en haar netwerk van oncologen blijven uitbreiden. Dat gebeurt onder meer door middel van de lancering in heel Europa van de SaaS (Software as a Service) oplossing, OncoKDM. Deze zal een groot aantal centra voor kankerbestrijding op wereldvlak toegang geven tot de databank en de expertise van OncoDNA. Verscheidene belangrijke samenwerkingen zijn al concreet of op weg om dat te worden. OncoDNA zal op de eerste successen van 2016 voortbouwen om haar partnernetwerk uit te bouwen en de banden met de farmaceutische bedrijven te versterken.

In 2017 zal een nieuwe oplossing, OncoSTRAT&- GO, officieel worden gelanceerd. Ze maakt analyses van tumoren mogelijk op basis van een biopsie van de primaire tumor of van een metastase, en ook vertrekkend van het bloed. Met de steun van het Waals Gewest zullen twee grote projecten worden gelanceerd. Het eerste, ARCHE, zal de klinische effectiviteit van OncoSTRAT&GO aantonen. Er zullen meer dan 1.200 patiënten bij worden betrokken. Het tweede grote project in de bio-informatica zal in de loop van 2017 worden bekendgemaakt.

De oncologie is het eerste therapeutische domein dat gepersonaliseerde behandelingen toepast, door diagnosetools, kennisdatabanken en medicatietherapieën te combineren. OncoDNA is momenteel goed geplaatst om de toonaangevende Europese speler te worden in deze wetenschappelijke revolutie die de patiënten ten goede komt.

Open