Xylos

Foto’s

Axe Investments

Beneficial interest 48,3%
AvH Contact: Marc De Pauw
www.axe-investments.com

De investeringsmaatschappij Axe Investments is een joint venture van Anacom (gecontroleerd door Christian Leysen) en Ackermans & van Haaren.

Informatie uit het jaarverslag 2016

Axe Investments heeft als investeringsmaatschappij participaties in het IT-bedrijf Xylos, in Agidens en in het energiebedrijf REstore. Daarnaast bezit Axe Investments een deel van het Ahlers-gebouw aan de Noorderlaan in Antwerpen.

Xylos is in het Belgisch IT-landschap een toonaangevend bedrijf dat focust op de digitale transformatie van haar klanten. Het biedt hiervoor oplossingen rond change management, de digitale werkplek, de Intelligent Cloud, mobile apps en samenwerkingsplatformen. Tot de Xylos-groep behoren de merken Inia (Unified Communications), Neo (digitaal leren), IntoApps (Mobile Apps) en Thingtank (Internet of Things). Het bedrijf telt 200 medewerkers en heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen en Herentals.

REstore is een Europees energie-technologiebedrijf, gespecialiseerd in geautomatiseerde vraagsturing. REstore biedt afschakelbaar vermogen aan energieleveranciers en transmissienetbeheerders in de vorm van een virtuele piekcentrale. Via de eigen softwareplatformen FlexPondTM en FlexTreoTM verbindt het deze partijen met commerciële en industriële grootverbruikers en stelt het deze verbruikers in staat hun energiekosten te minimaliseren en de inkomsten van geautomatiseerde vraagsturing te maximaliseren. FlexTreoTM werd in 2016 geïntroduceerd en maakt gebruik van cloud-connectiviteit en big data gestuurde energy intelligence om in te kunnen spelen op real time opportuniteiten in de energiemarkt.

De bezetting van het vastgoed van Axe Investments was goed. De lopende renovatiewerkzaamheden drukten nog op de bijdrage van het vastgoed van Axe Investments.

De resultaten van de participaties en de huurinkomsten van het Ahlers-gebouw bepaalden samen met de beleggingsresultaten het jaarresultaat van Axe Investments.

Axe -1-NL

Open