Management

Foto’s

Agidens

Beneficial interest 86,3%
AvH Contact: John-Eric Bertrand
www.agidens.com

Agidens levert advies, automatisering en onderhoudsdiensten voor vijf focusmarkten: Life Sciences, Tank Terminals, Food & Beverage, Infrastructuur en Chemie.

Informatie uit het jaarverslag 2016

Het eerste volledige boekjaar na de desinvestering van de Handling Automation-divisie en de merknaam ‘Egemin’ was voor Agidens succesvol. Het strategisch vijfjarenplan ‘20/20 Vision’ dat in 2015 werd ontwikkeld, kende een sterke start. Het orderboek bedroeg ongeveer 50 miljoen euro. De groep telt nu ongeveer 600 medewerkers verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

De strategie van Agidens is gestoeld op vier grote pijlers: internationalisering, marktdifferentiatie, productinnovatie en duurzame relaties. Ter ondersteuning hiervan werd in 2016 het ‘Agidens Innovation Eco System’ in het leven geroepen. Naar de toekomst toe zal het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en operationele modellen een grote bijdrage hebben in de verdere groei van Agidens.

In 2016 ontwikkelde Agidens Process Automation via open innovatie en in samenwerking met enkele partners nieuwe softwaretoepassingen. Deze zullen vanaf 2017 voor verdere groei zorgen in de tank terminal-markt in binnen- en buitenland. De Tank Terminal-business unit wist in 2016 haar prominente marktpositie nog verder te versterken in de ZARAG-regio (het gebied tussen Zeebrugge, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Gent). Ondanks het feit dat er minder greenfield-projecten op de markt waren, werd een record omzet opgetekend.

De business unit Food kon onder moeilijke marktomstandigheden toch groei optekenen dankzij de geïdentificeerde strategische initiatieven.

Ook in de (fijn)chemische industrie werden enkele mooie successen gerealiseerd.

De divisie Life Sciences zette, bouwend op de solide fundamenten van haar key account management, haar sterke groei verder. Het wist een aantal ‘managed services’-contracten bij grote spelers in de farmaceutische industrie binnen te halen. Tevens werden de automatiseringsactiviteiten met succes uitgebreid van de traditionele markten, België en Nederland, naar Zwitserland. De nieuwe vestigingen in Frankrijk en Duitsland kenden hun eerste successen in 2016 en legden de funderingen voor verdere groei in 2017.

De divisie Infra Automation werkte in 2016 aan de Beatrixsluis in Nederland, het grootste project in de 70-jarige geschiedenis van Agidens. Ook de eerste internationale engineeringprojecten werden toegevoegd aan het orderboek.

Met een duidelijk strategisch plan en focus, een stijgende vraag naar automatisering en een goed gevuld orderboek voor 2017 zet Agidens ook de komende jaren in op winstgevende groei.

Agidens -1-NL

Open

Persberichten