Presentatie

Management

Foto’s

Oriental Quarries & Mines

Beneficial interest AvH: 50%
AvH Contact: John-Eric Bertrand
www.orientalaggregates.com

Oriental Quarries & Mines (OQM), een joint venture van AvH en Oriental Structural Engineers, is actief in de ontginning en productie van aggregaten voor de bouw van wegen, bestratingen, vliegvelden, spoorwegen, racecircuits en gebouwen, en voor de productie van gebruiksklaar beton. De producten van OQM worden op de markt gebracht onder de merknaam ’Oriental Aggregates’.

Informatie uit het jaarverslag 2016

Eind 2016 baatte OQM drie groeven uit: in Mau en Bilaua (in de regio Gwalior in het noorden van India) en in Bidadi (zuidelijk India). De aggregaten uit de groeven van OQM in het noorden van India worden gebruikt voor grote infrastructuurwerken zoals snelwegen, spoorwegen en racecircuits. De groeve in Bidadi focust voornamelijk op de markt van gebruiksklaar beton en vastgoedprojecten.

2016 was een uitdagend jaar voor OQM. De beslissing van de regering om bankbiljetten te vervangen, heeft de bouwactiviteiten vertraagd. Dit had een weerslag op de vraag naar aggregaten in de verschillende regio’s, vooral tijdens het vierde kwartaal van 2016. In Bidadi leed de vraag ook sterk onder het gebrek aan nieuwe vastgoedprojecten. Mau en Bilaua werden getroffen door een aantal wijzigingen van de regelgeving in de mijnbouwsector, die onder meer tot een tijdelijke sluiting van alle vestigingen in de zone Bilaua leidden. Toch realiseerde OQM in 2016 een omzet van 9,5 miljoen euro. AvH heeft ten laste van het resultaat 2016 een bijzondere waardevermindering geboekt op de goodwill op haar deelneming in OQM.

De sector verwacht een fors herstel van de vraag naar infrastructuur dankzij een toename van de fiscale inkomsten van de regering in 2017 en haar visie om de overheidsuitgaven te stimuleren. De vraag naar aggregaten zal in 2017 naar verwachting in heel het land stijgen, gedreven door de start van verscheidene snelwegprojecten. De geleidelijke daling van de hypotheekrente in het begin van 2017 zou eveneens weer vraag op de woningmarkt moeten scheppen.

Ortiental -1-NL

Open